Δημήτρης Γαλαμάτης: Νέα αρχή στην πρώτη γραμμή

Με κεντρικό σύνθημα «σκέψου και πάρε θέση», ο Δημήτρης Γαλαμάτης, διεκδικεί την ψήφο των πολιτών στην Α’ Θεσσαλονίκης με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

«Η πολιτική θα επιστρέψει αν βρεθούν αυτοί που θα το κάνουν! Κι αυτό είναι πια θέμα επιλογής και όχι σύμπτωσης», τονίζει ο ίδιος.

Και προσθέτει: «Η δική μου επιστροφή στην πολιτική ως υποψήφιου βουλευτή στην Α΄ Θεσσαλονίκης είναι μια πρόκληση, μια νέα αρχή στην πρώτη γραμμή μάχης της Α’ περιφέρειας. Γιατί η πολιτική για μένα, όπως για πολλούς του δικού μου… φυράματος είναι η ίδια η ζωή μας. Είναι πεδίο καθημερινής μάχης, όχι χώρος καταξίωσης και μακροημέρευσης».

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Δημήτρης Γαλαμάτης γεννήθηκε το 1971 στο Σταυρό Θεσσαλονίκης, όπου και πέρασε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια. Τελείωσε το Γυμνάσιο και το Λύκειο Σταυρού με Άριστα.

Αποφοίτησε από την Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ και κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Επιστήμη Ζωικής Παραγωγής.

Από το 2015 είναι  διδάκτορας της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, με αντικείμενο έρευνας τη βιολογική πτηνοτροφία.

Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Αντιγόνη Καρατζολίτη και έχουν δύο παιδιά, τον Γιάννη και την Κερασία. Ζει με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος στον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Εργαστηριακός Συνεργάτης στο τμήμα Ζωικής  Παραγωγής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Δίδαξε στη Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Συμμετείχε σε μεγάλο αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων στο ΑΠΘ για τη ζωική παραγωγή, με έμφαση στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και εξακολουθεί να συμμετέχει με ανακοινώσεις του σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η πολιτική του δράση ξεκίνησε από τα πρώτα χρόνια των σπουδών του. Μέλος της Κεντρικής Γραμματείας της ΔΑΠ ΝΔΦΚ, εν συνεχεία πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ και για πολλά χρόνια μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και ακολούθως της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Διετέλεσε μέλος των ΚΣ ΕΦΕΕ και ΦΕΑΠΘ, του Πρυτανικού Συμβουλίου και της Συγκλήτου του ΑΠΘ, του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Κτηνιατρικής και της Γενικής Συνέλευσης του τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ.

Το 2004 εκλέγεται μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου ως Βουλευτής της ΝΔ της Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης. Το ίδιο έτος εκλέγεται Γραμματέας του Προεδρείου της Βουλής.
Το 2010 εκλέγεται δήμαρχος του Δήμου Βόλβης, ο πρώτος δήμαρχος του νεοσύστατου τότε Καλλικρατικού δήμου, αξίωμα που κατείχε μέχρι το τέλος του 2013, οπότε και παραιτήθηκε.

Το 2014 επέστρεψε στη δουλειά του, στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό ΕΛ.Γ.Ο. «Δήμητρα», του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπου εργάζεται μέχρι και σήμερα  ως ελεγκτής – επιθεωρητής  κτηνίατρος, ενώ συμμετέχει ως εκπαιδευτής στα εκπαιδευτικά προγράμματα στον πρωτογενή τομέα, που πραγματοποιεί ο Οργανισμός.

Από τις αρχές του 2019 είναι αξιολογητής των Προγραμμάτων Σπουδών των Πανεπιστημιακών Σχολών, στην Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (Α.Δ.Ι.Π.), του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Είναι μέλος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρίας, του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – όπου διετέλεσε και εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ.- και της Παγκόσμιας Ένωσης Κτηνιάτρων.