Σύντομο Βιογραφικό

Η δική μου ιστορία

Γεννήθηκα το 1971 στο Σταυρό Θεσσαλονίκης, όπου και πέρασα τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια. Τελείωσα το Γυμνάσιο και το Λύκειο Σταυρού με Άριστα.

Αποφοίτησα από την Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ και κατέχω Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Επιστήμη Ζωικής Παραγωγής.

Από το 2015 είμαι διδάκτορας της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, με αντικείμενο έρευνας τη βιολογική πτηνοτροφία.

Είμαι παντρεμένος με τη δικηγόρο Αντιγόνη Καρατζολίτη και έχουμε δύο παιδιά, τον Γιάννη και την Κερασία.

Διετέλεσα αντιπρόεδρος στον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Εργαστηριακός Συνεργάτης στο τμήμα Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Δίδαξα στη Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Συμμετείχα και εξακολουθώ να συμμετέχω σε μεγάλο αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων για τη ζωική παραγωγή, με έμφαση στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, έχω δημοσιευμένες εργασίες μου σε Ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά εγνωσμένου κύρους  και εξακολουθώ να συμμετέχω με ανακοινώσεις μου σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η πολιτική μου δράση ξεκίνησε από τα πρώτα χρόνια των σπουδών. Μέλος της Κεντρικής Γραμματείας της ΔΑΠ ΝΔΦΚ, εν συνεχεία πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ και για πολλά χρόνια μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και ακολούθως της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Διετέλεσα μέλος των ΚΣ ΕΦΕΕ και ΦΕΑΠΘ, του Πρυτανικού Συμβουλίου και της Συγκλήτου του ΑΠΘ, του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Κτηνιατρικής και της Γενικής Συνέλευσης του τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ.

Το 2004 εκλέγομαι μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου ως Βουλευτής της ΝΔ της Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης. Το ίδιο έτος εκλέγομαι Γραμματέας του Προεδρείου της Βουλής.

Το 2010 εκλέγομαι δήμαρχος του Δήμου Βόλβης, ο πρώτος δήμαρχος του νεοσύστατου τότε Καλλικρατικού δήμου, αξίωμα που κατείχα μέχρι το τέλος του 2013, οπότε και παραιτήθηκα.

Το 2014 επέστρεψα στη δουλειά μου, στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό ΕΛ.Γ.Ο. «Δήμητρα», του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπου εργάστηκα ως ελεγκτής – επιθεωρητής κτηνίατρος και από τον Μάρτιο του 2021 αναδείχθηκα, μέσω αξιολόγησης, Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Διασφάλισης Ποιότητας Αγροτικών Προϊόντων του Οργανισμού, θέση στην οποία παρέμεινα μέχρι τον Ιανουάριο του 2022, ενώ συμμετείχα ως εκπαιδευτής στα εκπαιδευτικά προγράμματα στον πρωτογενή τομέα, που πραγματοποιεί ο Οργανισμός.

Το Ακαδημαϊκό Έτος 2019-2020 δίδαξα στο Τμήμα Γεωπονίας (Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής), του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, μαθήματα Τεχνολογίας, Ποιότητας και Ελέγχου Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης.

Από τις αρχές του 2019 μέχρι τον Ιούνιο του 2022 συμμετείχα ως εμπειρογνώμονας – αξιολογητής των Προγραμμάτων Σπουδών των Πανεπιστημιακών Σχολών της χώρας, στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.), πρώην Α.Δ.Ι.Π., του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Τον Ιανουάριο του 2022, με απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ανέλαβα τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης της Προεδρίας της Κυβέρνησης.

Τον Ιούλιο του 2022 ορκίστηκα Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μετά την εκλογή μου τον Δεκέμβριο του 2021.

Είμαι μέλος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου(Π.Κ.Σ.), της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρίας(Ε.Ζ.Ε.), του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος(ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) – όπου διετέλεσα και εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ.- και του Ελληνικού Τμήματος της World’s Poultry Science Association (WPSA).