Πολιτικός στρουθοκαμηλισμός ή καθαρά λόγια; 

Απόψε στις 20.30 το βράδυ η ομιλία Δημήτρη Γαλαμάτη στο LESZAZOUS
 Η Ελλάδα μπαίνει σε μια νέα πολιτική πραγματικότητα και οι πολίτες είναι έτοιμοι να αποδοκιμάσουν τον πολιτικό στρουθοκαμηλισμό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα στελέχη του διατυμπανίζουν την κοινή γραμμή, ότι δεν έφταιξε τίποτα στη διακυβέρνηση του, τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Γαλαμάτης, σε συνέντευξη του στη δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV100. 
Θυμίζοντας τον στίχο του Καφάβη: «Η μυστική βοή τους έρχεται των πλησιαζόντων γεγονότων», εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δεν θα έχει αποτέλεσμα το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ, πως η βαριά ήττα από τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές, οφείλεται στην αποχή. Ο Δημήτρης Γαλαμάτης επισήμανε πως στο πλαίσιο της ίδια τακτικής, διαρκώς σπιλώνεται με μισές αλήθειες και μισά ψέματα το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο όμως εκφράζεται με καθαρά λόγια, χωρίς υπεκφυγές. «Διαδίδουν για απολύσεις στο δημόσιο», πρόσθεσε, «ενώ ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνει συνεχώς ότι δεν θα απολυθεί κανείς. Το ίδιο κάνουν για τα επιδόματα και για το ασφαλιστικό».
Ερωτηθείς για το θέμα του ΟΑΣΘ, απάντησε ότι όπως αποδείχθηκε έχει αποτύχει το μοντέλο κρατικοποίησης ή «από-ιδιωτικοποίησης» των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, κρίνοντας ως απογοητευτική τη συχνότητα των δρομολογίων και την ποιότητα των υπηρεσιών, που βιώνει το επιβατηγό κοινό, αλλά και ο ίδιος ως τακτικός επιβάτης των αστικών λεωφορείων. «Πρέπει να παραχθεί μια σαφής πρόταση», ανέφερε, «όπου οι συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης θα αντιμετωπισθούν συνολικά και προτίθεμαι να συμβάλλω δημιουργικά στην εξεύρεση μιας άμεσης λύσης».
Ομιλία απόψε στο LesZazous
Σήμερα, Τρίτη 2 Ιουλίου, στις 20.30 το βράδυ, ο Δημήτρης Γαλαμάτης, θα πραγματοποιήσει την πρώτη πολιτική ομιλία του στο Les Zazous, (Θεμιστοκλή Σοφούλη 108) με θέα τον Θερμαϊκό.